Полювали кілька днів і загнали в пастку: У ВПС розповіли, як збивали російський "Су-35"


Бійці та офіцери українських повітряних сил кілька днів полювали на російський винищувач Су-35 - і домоглися свого минулого вівторка, 19 липня. Про це в ефірі єдиного телемарафону заявив спікер даного роду військ Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

За його словами, Су-35 патрулював в районі Нової Каховки кілька днів. Його завданням було вирахувати і знищити українські ударні групи, авіаційні групи, штурмовики і бомбардувальники.

"Потрапив він у нашу пастку, зенітники цього разу підловили цей винищувач і він був успішно знищений нашим зенітно-ракетним підрозділом в районі Нової Каховки", — сказав Ігнат.

Спікер ПС ЗСУ зазначив, що російський винищувач перед катастрофою встиг випустити дві ракети класу "повітря-повітря" по українським пілотам. Але ті встигли зробити протиракетний маневр і вийти з-під удару.

Після цього українські штурмовики і бомбардувальники завершили бойове завдання і завдали близько півтора десятків ударів на різних напрямках, знищили РСЗВ, скупчення техніки, бойові броньовані машини, командно-штурмові пункти, а також особовий склад окупантів.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...