Полювання на Вовка та Ахметов під ударом: Екс-голову Нацкомісії з енергетики оголосили в розшук через ​"Роттердам плюс"

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитра Вовка. Про це 16 серпня повідомило видання "Слово і діло" з посиланням на джерело у правоохоронних органах, зазначають Патріоти України.

Вовка, якого називають причетним до введення формули "Роттердам плюс", внаслідок якої споживачі електроенергії зазнали 18,87 млрд грн збитків, викликали на допит у НАБУ на 14 серпня, однак він не з'явився. Тому правоохоронці оголосили його у розшук.

За словами співрозмовника видання, на виклик НАБУ також не з'явився начальник відділу управління енергоринку Нацкомісії Володимир Бутовський, якого теж оголосили в розшук.

24 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження, у межах якого розслідує дії членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, які затвердили вугільну формулу "Роттердам плюс". Із 1 липня 2019 року набрав чинності новий ринок електроенергії, у зв'язку з чим колишні принципи формування цін скасовано і формула "Роттердам плюс" вже не діє, але розслідування НАБУ триває.

8 серпня детективи НАБУ затримали директора держпідприємства "Оператор ринку", колишнього члена НКРЕКП Володимира Євдокімова. У бюро також повідомили, що підозру оголосили ексголові НКРЕКП Дмитрові Вовку і ще п'ятьом фігурантам справи. Сума збитків для споживачів електроенергії, за версією слідства, становить 18,87 млрд грн.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....