Посягнули на "святе": Полковник Путіна побив підлеглих за обстріл охорони Башара Асада в Сирії

4 червня 2020 російські ЗМІ з посиланням на судові рішення повідомили, що Владикавказький гарнізонний військовий суд оштрафував на 350 тисяч рублів заступника командира 19-ї окремої мотострілецької бригади (19 ОМСБр) ЗС РФ полковника Євгена Телешева за побиття їм своїх підлеглих після обстрілу охорони президента Сирії Башара Асада на командному пункті Дейр-ез-Зор влітку 2019 року, передають Патріоти України.

Деталі судової справи проти полковника ЗС РФ

За даними суду, Євген Телешев, перебуваючи у відрядженні в Сирії, виконував обов’язки начальника оперативної групи на тактичному напрямі Еш-Шола. Він заявив в суді, що з травня по липень 2019 року на ввіреній йому ділянці була напружена обстановка: напад на командний пункт і дорожньо-транспортна пригода з російськими військовослужбовцями, в результаті якої загинули громадяни Сирії .

Вранці 23 липня 2019 року в службовому кабінеті командного пункту Дейр-ез-Зор полковник Телешев побив двох військовослужбовців: стрілка і його безпосереднього начальника. У них діагностували струс головного мозку.

Причини побиття підлеглих він пояснив тим, що невтримався коли дізнався від командувача угрупованням російських військ генерал-полковника Андрія Сердюкова про те, що один з його підлеглих стрілків, перебуваючи на бойовому посту, вистрілив в автомобіль співробітників служби безпеки Сирійської Арабської Республіки (САР), і куля пробила скло машини.

Військовий суд, прийнявши до уваги заслуги полковника і бойові нагороди, а також добровільне відшкодування потерпілим моральної шкоди по 70 тисяч рублів кожному, вирішив застосувати до Телешева м’якіше покарання, ніж передбачено статтею 286 КК РФ ( «Перевищення службових повноважень»). У вироку суд вказав, що підсудний скоїв злочин, нібито побоюючись виникнення конфлікту з місцевим населенням і охороною САР, а також повторення інциденту. Полковника засудили до штрафу. Це рішення було оскаржене потерпілими, які вимагали, щоб Телешева позбавили волі, зняли з посади і він відшкодував близько 1 млн. рублів. Але Південний окружний військовий суд залишив їх оскарження без задоволення.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...