Полковник Гуменюк розповіла про досягнення Сил оборони України на півдні

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк

Українські військові ведуть ефективну боротьбу з окупантами на південному напрямку навіть в умовах певної нестачі боєприпасів. Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

"Виходячи з результатів нашої бойової роботи, бачимо, що навіть в таких складних умовах примудряємося максимально застосовувати все те, що є в наявності. Застосовуємо артилерію, і це контрбатарейна боротьба, застосовуємо дрони, і ворог "високо оцінює" результативність цієї нашої роботи", - розповіла вона.

За її словами, ЗСУ продовжують нищити ворожі позиції і дошкуляти окупантам, в тому числі на островах, де вони намагаються розгортати свої спостережні пункти.

Гуменюк зазначила, що за минулу добу українські бійці на півдні "відмінусували" понад півсотні окупантів і знищили одну з великокаліберних артилерійських установок та автобронетехніку ворога.

"Активність ворожої тактичної авіації все одно проглядається, на жаль, не роблять вони висновків з того, як потужно втрачати свою авіацію можуть на південному напрямку - вони все ж таки намагаються вишукувати нові пускові рубежі і доводити, що вони мають потенціал в повітрі. Зокрема, так і виглядало вчорашнє бомбардування Херсону", - резюмувала вона.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...