Полковник розвідки розповів про успішну операцію з "виманювання" в Україну та перевербовку легендарної танкістки "ДНР", котра була символом російської пропаганди

Такого провалу російська пропаганда не знала давно "Вітерець", уславлена у пропагандистському кіно як "Ополченочка", перейшла на бік "біндєр"

Екс-розвідник Головного управління розвідки Міноборони Роман Червінський в інтерв'ю на YouTube каналі «Христя» розповів, як українським розвідникам вдалося виманити танкістку «ДНР» із позивним «Вітерок» з ОРДЛО в Україну.

Полковник Червінський повідомив, що жінку «закохали» в офіцера української розвідки, після чого отримали інформацію про діяльність НВФ. За словами Червінського, з «Вітерком» довго вели спілкування телефоном та в інтернеті, пізніше їй вислали паспорт і, вона, обдуривши своє керівництво поїхала до Києва. Розвідник додав, що вона, прибувши в Україну, змінила свою думку щодо «ДНР» та співпрацювала з українськими спецслужбами:

«Ми підібрали людину, чию фотографію ми їй показали через рік спілкування. Ми надіслали їй паспорт на той бік. Вона розповіла своєму керівництву, що вона відлітає у справах до Росії, сама прилетіла до Москви, потім до Кишенева, і з Кишенева прилетіла до Києва. Далі вона заявила, що з ідеологічних міркувань перейшла з "ДНР" в Україну, бо там усе дуже погано, що це все обман і надалі пішла вже правдива історія».

Управління розвідки допомогло «Вітерку» перевезти дітей з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію і вона повністю змінила свою думку про те, що відбувається в Україні:

“Коли вона потрапила до нас, вона говорила правду. У результаті героїчне минуле, в якому вона не могла купити собі хліба і тут реальність, яку вона бачила лише через телевізор та медійні інструментарії, вона порівняла і сказала, що тут краще. Ми їй допомогли привезти сюди дітей. Вона пішла остаточно й у принципі змінила свою думку».

Росія планувала закінчити війну до 9 травня: Мусієнко розповів про стратегію ворога

середа, 1 травень 2024, 6:56

Росія планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США. Таку думку в ефірі телемарафону висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України....

Втраті Очеретиного можна було запобігти? Експерт пояснив, що завадило ЗСУ тримати оборону

середа, 1 травень 2024, 6:50

Українські військові могли б тримати оборону не один місяць поспіль в Очеретиному, проте відбулися події, яких буде потребувати серйозне розслідування. Про це в ефірі “Еспресо” розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олексан...