Полковник ЗСУ назвав єдину умову для повної деокупації України до кінця року

Ситуація на фронтах за останні місяць-півтора стабілізувалася, до кінця року Україна може вичавити максимум з поточної "літньої кампанії". Таку думку висловив 24 каналу військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, передають Патріоти України.

На думку експерта, після того, як лінія фронту стала зрозуміла, стратегічна ініціатива перейшла до українського командування. Зараз, додає Світан, йде планомірне знищення ворожого угруповання на території України.

"А після того, як наші "подарунки" стали долітати і в Крим, практично всю окуповану територію зараз дістають ЗСУ. І після виконання завдань зі знищення буде поставлено завдання з деокупації територій", - заявив він.Головною умовою для повної деокупації території України Світан називає збільшення в 2-3 рази обсягів поставок зброї.

"При майже мільйонній армії в Україні озброєння є тільки для третини, тобто на 300-400 наших військових. А решта - це практично "легка" піхота, яку можна використовувати в оборонних боях, але точно не в наступальних", - пояснив він, додавши, що зараз Україна потребує обіцяного наступального озброєння.

"Майже всі гранти, в тому числі і три мільярди від США, які будуть виділятися Україні, підуть в основному на наступальне озброєння. І після його отримання можна буде говорити про те, що ЗСУ будуть планувати наступальні операції зі звільнення територій", - резюмував експерт.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...