Полонені бойовиків ХАМАС: Посол розповів, чи є серед них українці

Кількість українців, загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАС, не змінилася, а в полоні у бойовиків українських громадян немає. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

Дипломат відзначив, що серед іноземців, які постраждали в Ізраїлі під час нападу ХАМАС, українців досить багато, але серед загиблих виключно український паспорт мала лише одна людина. За його словами, значна кількість постраждалих українців може бути пов'язана із низькою ціною на нерухомість та оренду в районах, які насамперед атакували терористи ХАМАС.

Водночас не підтвердилась інформація, що деякі громадяни, яких вважають зниклими безвісти, потрапили в полон до палестинських бойовиків. Євген Корнійчук додав, що найближчими днями з Ізраїлю до Румунії мають евакуювати щонайменше 260 українських громадян.

“Сьогодні виїжджає 208, завтра – 52. Наступний рейс ми формуватимемо на 18 жовтня. Це всі квитки, які придбані через посольство”, – зазначив дипломат.

На евакуацію із Сектора Гази очікують 240 українських громадян. Однак, як повідомив Корнійчук, їх досі не вдалося вивезти через складну та неконтрольовану ситуацію.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...