"Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тис. грн. Якщо їх виставити на Work.ua, то деякі б роботи не знайшли", - політолог

Уряд — це чиновницька еліта. Ті, хто там працює, мають бути суперефективними.

Микола Давидюк. Фото: Українська правда.

Половина членів уряду Олексія Гончарука - неефективні. Під відповідальність президента Володимира Зеленського в Кабмін "напхали" персонал, який імітує із себе міністрів. Про це сказав політолог Микола Давидюк, передають Патріоти України.

"Зарплата міністра має бути $10 тис (понад 234 тис. грн). Потрібна загальноєвропейська зарплата, щоб не крали. Бо виходить так, що дешевий міністр дуже дорого обходиться державі. Згадаємо уряди за Януковича, Порошенка. Деякі міністри-доларові мільйонери могли самі виплачувати всьому міністерству зарплату. Не жили на зарплату. Крали, збагачувалося за рахунок держави.

Чесна людина буде чесно працювати на нормальну офіційну менеджерську зарплату — щоб і відкласти гроші можна і гідно жити. Ухвалювати державницькі рішення і приносити користь Україні. Високих зарплат не треба боятися, вони мають бути конкурентноздатні на східноєвропейському ринку.

При цьому брати на роботу людей, які дотягують бути міністром. Не за популістичними квотами — цей сказав цього, той — того. Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тисяч гривень. Не дотягують за своїми навичками і знаннями. Якщо їх виставити на Work.ua, то деякі б роботи не знайшли. Таких треба відправити у відставку.

Уряд має пояснювати пересічним громадянам, чому чиновницькі зарплати мають бути високі. Керівник Укрзалізниці Бальчун за уряду Гройсмана мав зарплату близько мільйона гривень — $40 тис. Він за рік зробив УЗ прибутковою на 300 млн. Наче б то небагато. Але перед тим було мінус 15 млрд грн. Показав ефективність, бо зекономив мільярди. Чи є сенс тримати такого чиновника? Так. І населення буде задоволене.

А є ще такі випадки, коли чиновник ту картку ніколи не знімав. Отримує свою "зарплату" в конвертах, відкатах. Придбав собі три будинки на Лазуровому березі. І тільки думає: як легалізувати гроші, щоб потім не попастися в НАБУ чи ДБР.

Уряд — це чиновницька еліта. Ті, хто там працює, мають бути суперефективними. Робити найкращий результат для країни. В Україні поки що такий не з'явився. Просто під відповідальність президента напхали персонал середнього менеджерського класу, які імітують, що вони міністри", - каже Микола Давидюк.

Джерело: Gazeta.ua

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...