Половина українців назвали розчаруванням 2021 року Володимира Зеленського

"Найвеличніший" за рік на більше ніж на половину наростив свій антирейтинг

45% українців вважають президента Володимира Зеленського розчаруванням року. Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом Демініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова з 17 по 22 грудня, зазначають Патріоти України.

17% опитаних назвали Зеленського політиком року. Таким чином глава держави очолив обидва рейтинги (найпопулярнішого і найнепопулярнішого політика країни).

За даними соціологів, у 2020 році Зеленського вважали розчаруванням року 28% респондентів, політиком року – 14,8%.

Друге місце в рейтингу “політик року” ділять лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко (8,1%) і колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (8%). При цьому експрезидента згадували частіше в рейтингу “розчарування” (8,5%), ніж Разумкова (3%).

Майже 15% українців заявили, що не можуть назвати нікого політиком року. Близько 20% вагалися з відповіддю, ще 5% відмовилися відповісти на це питання.

Також розчаруванням року називали нардепа від “Слуги народу” Миколу Тищенка (1,2%), нардепа від “ОПЗЖ” Іллю Ківу (1,2%) і прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (1,1%).

3% опитаних заявили, що їх розчарували всі нинішні політики.

Під час дослідження було опитано 2 тис. людей.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...