Половину тепер віддасть Найєму? Абромавичус шокував розмірами своєї зарплатні в "Укроборонпромі"

Айварас Абромавичус керує держконцерном "Укроборонпром" з серпня 2019 року.

Айварас Абромавичус. Фото: Укрінформ.

Генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявив, що отримує зарплату 5000 гривень. При цьому наглядова рада держконцерну нещодавно пропонувала йому набагато більшу зарплату, але він вирішив відмовитися. Про це Абромавичус сказав в інтерв'ю, інформують Патріоти України.

"Через те, що я заходжу на конкретні завдання, через те, що я заходжу на складний період трансформації компанії, я прийняв для себе рішення, що не отримуватиму високу заробітну плату", - пояснив він.

На уточнююче запитання про те, скільки саме він отримує за свою працю, гендиректор "Укроборонпрому" відповів, що близько 5000 гривень. При цьому Абромавичус підтвердив інформацію журналістки про те, що наглядова рада держконцерну нещодавно пропонував йому значно більшу суму. Але не зміг підтвердити, що ця сума нібито становила $75 тисяч, заявивши, що не пам'ятає точних цифр.

"Наглядова рада, виходячи з існуючого законодавства, виходячи з існуючої постанови кабінету міністрів про винагороду керівників найбільших державних компаній, зробила пропозицію мені. Від якої я відмовився", - розповів він.

"У мене 23 роки успішної кар'єри в приватному секторі, я не потребую такого фінансового заохочення. Тому ми з моєю дружиною посиділи, подумали і вирішили, що поки будуть серйозні проблеми із заборгованістю щодо зарплати на підприємствах "Укроборонпрому", я особисто призначати собі велику зарплату шляхом ухвалення рішень наглядовою радою не буду", - додав Абромавичус.

Також, за його словами, зарплати заступників гендиректора "Укроборонпрому" не можна порівнювати з зарплатами керівника "Нафтогазу", вони "на порядок нижчі". "Цифри я зараз не хочу публікувати, але це не п'ять тисяч гривень. Але і не $60 тисяч, як у деяких заступників генеральних директорів найбільших державних компаній", - сказав Абромавичус.

Джерело: НВ

Ганьба та політика: Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США для України та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 15:37

Якщо Сполучені Штати Америки (США) ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії, передають Патріоти України з посиланням на президента Володимира Зеленського під час інтерв'ю ...

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...