Польща хоче карати країни ЄС за оплату газу в рублях

Польща закликала ЄС штрафувати країни союзу, які виконують вимогу Росії щодо оплати її газу рублями. Крім того, там наголосили: найбільше опираються жорсткішим газовим санкціям проти Росії Австрія, Німеччина та Угорщина, передають Патріоти України.

"Ми розраховуємо, що будуть наслідки для країн, які платять за газ у рублях. І що в результаті вони припинять це робити", – сказала міністерка клімату та навколишнього середовища Польщі, передає Reuters.

При цьому вона підкреслила необхідність запровадження повних санкцій, які "вирішили б проблему з "Газпромом". А також наголосила: Польща "очікує цих санкцій".

Зі свого боку, аналітики видання наголосили, що Польща є одним із "найстійкіших прихильників санкцій проти Москви". "[Її влада стверджує] що союз має повністю заборонити закупівлю російського газу", – підкреслили вони.

Також Польща є однією з держав, яка категорично відмовилася платити Росії за газ рублями. У відповідь Кремль перекрив їй постачання блакитного палива. Те ж саме він зробив і з Болгарією, яка також заявила про те, що не виконуватиме його вимоги. При цьому:

  • болгарська сторона повністю виконала свої зобов'язання та здійснила всі платежі, необхідні за чинним контрактом;
  • поставки до Польщі здійснювалися за довгостроковим "ямальським контрактом".

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...