Польща на першому місці: У Forbes назвали країни, які найбільше підтримують Україну

У новому рейтингу країн – друзів України за версією Forbes перше місце, як і раніше, посідає Польща. До першої п'ятірки також увійшли Естонія, Латвія, США та Литва. Оновлений (станом на 22 серпня) рейтинг з'явився на сайті Forbes, передають Патріоти України.

Цікаво, що у попередній його версії (була складена три місяці тому) перша п'ятірка була дещо інша: Польща, США, Естонія, Латвія, Канада. У виданні враховували кілька критеріїв, які разом дають уявлення про спільну підтримку нашої держави.

Зокрема, це голосування на Генасамблеї ООН за виведення російських військ, впровадження санкцій, закриття для РФ повітряного простору, її внесення до списку ворожих країн, участь у конференції на підтримку України у форматі "Рамштайн". Усі країни в рейтингу виконали ці дії.

Вісім з 20 зазначених країн визнали геноцид Росії/СРСР проти України (у 2022 році або раніше). Чотири країни зробили це частково, інші – у спільних заявах.

Ще один критерій рейтингу – висилка російських дипломатів. Тут рекордсменка – Болгарія, яка вигнала 81 дипломата. Далі йдуть Польща (45), Франція (41) та Німеччина (40). Слід розуміти, що висилка дипломатичних співробітників не завжди може бути пов'язана з війною в Україні.

Інші критерії – допомога нашій країні й біженцям та сума допомоги країни у відсотках до її ВВП. Найбільше грошей фактично виділили США (€44,5 млрд), Німеччина (€7,6 млрд), Велика Британія (€6,6 млрд). Польща, яка надала Україні допомогу на €5,1 млрд, обігнала за цим показником Францію, Канаду, Італію та Іспанію. Щодо суми допомоги країни у відсотках до її ВВП, то найбільш щедрі – це Естонія (1,13% від ВВП), Латвія (1,03%) та Польща (0,88%).

У виданні додали: оцінки, застосовані в рейтингу, показують підтримку урядів, яка не завжди відповідає підтримці більшості громадян. Наприклад, уряд Грузії, попри багатотисячні демонстрації на підтримку України, не вживає заходів проти РФ.


Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...