Польща передислокувала свої ракетні комплекси Patriot до Варшави, - міністр оборони Блащак

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив у неділю, 5 лютого про передислокацію зенітно-ракетних комплексів Patriot на військовий аеродром на захід від Варшави, де вони будуть залишатися. Посилення протиповітряної оборони біля польської столиці він пояснив необхідністю підготовки бійців 3-ї Варшавської зенітно-ракетної бригади. Своє повідомлення у Twitter міністр доповнив фотографіями, що ілюструють транспортування пускової установки, передають Патріоти України.

Як повідомляють польські ЗМІ, військова техніка вже прибула до столиці. "Польські пускові установки Patriot рухаються з Сохачева до варшавського аеродрому Бемово, де вони будуть дислоковані. Це важливий елемент підготовки солдатів 3-ї Варшавської ракетної бригади ППО", - написав глава Міноборони Польщі.

Зенітно-ракетний комплекс "земля-повітря" Patriot призначений для протидії авіації, тактичним балістичним ракетам і крилатим ракетам.

Крім систем Patriot, які всередині січня відправила Німеччина, польська армія має власні батареї системи протиповітряної оборони американського виробництва. За даними новинного сайту TVP.info, Польща має два власні батальйони Patriot і додатково захищена підрозділами Patriot від своїх союзників по НАТО.

Як відомо, Німеччина та США готуються постачати Україні батареї для захисту її міст та інфраструктури від частих ракетних атак Росії.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...