Польща підтримує Україну, але не безумовно, - глава МЗС Сікорський

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна підтримує Україну, але ця підтримка не є безумовною. Про це повідомляє RMF24, передають Патріоти України.

«Ми хочемо зберегти двопартійну підтримку США союзу з Європою, за підтримку України, за фізичну присутність американських військ у Польщі», — заявив Сікорський, який перебуває у США з десятиденним візитом.

У відповідь на запитання щодо ускладнення переговорів з Києвом Сікорський заявив, що «на Україну тиснуть». «В України все добре на морі, трохи гірше на суші. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас також є свої вимоги, як це буває між сусідами», — сказав очільник МЗС Польщі.

17 вересня Onet з посиланням на джерела повідомляло, що Зеленський «здивував» польську делегацію, коли «не найкращим чином» спілкувався з Сікорським під час зустрічі у Києві 13 вересня. Атмосфера була напруженою та «близькою до сварки».

Як зазначає видання, Зеленський від самого початку розмови із Сікорським «задав їй неприємний тон». Він нібито звинуватив Польщу у недостатній підтримці України в процесі переговорів щодо вступу до ЄС.

Сікорський заявив, що між сусідами «інколи виникають проблемні питання». Він також додав, що Польща підтримує Україну зброєю, фінансами та гуманітарною допомогою.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...