Польща та керівництво ЄС домовилися про виробництво 155-мм артилерійських снарядів для України

Польща підписала "рамковий контракт" з Європейським оборонним агентством (EDA) щодо спільних закупівель 155-мм боєприпасів для України. Про це повідомляє радіо RMF FM.

"Рамковий контракт" поки що не містить подробиць, однак підписання документа означає, що тепер країни ЄС уже можуть розміщувати конкретні замовлення на польських заводах.

Польський уряд 1 червня схвалив угоду про постачання боєприпасів між Агентством з озброєння та консорціумом PGZ-AMUNICJA, до якого входять, зокрема, Polska Grupa Zbrojeniowa, Zakłady Metalowe Dezamet або Mesko.

Угода є першим етапом замовлення на сотні тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів і, з огляду на потреби європейського та світового ринків, передбачає експорт.

Тепер країни перебувають у процесі розміщення замовлень, на основі яких EDA підготує оптові замовлення для європейської промисловості. До кінця вересня, після збору замовлень, розміщених окремими країнами ЄС, Європейське оборонне агентство направить перші конкретні реалізації.

В основному замовлення стосуватимуться виробництва 155-мм боєприпасів. Польські збройові заводи отримають конкретні замовлення наприкінці вересня.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...