Польща збирається зупинити "Північний потік-2"

У Польщі переконані, що запуск російського газопроводу “Північний потік-2” ще можливо зупинити, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Укрінформ”.

“Ми вважаємо, що не пізно зупинити проєкт, попри його серйозну стадію реалізації. Ми сподіваємося, що адміністрація США ще раз проаналізує його і вирішить скасувати винятки (про виведення людей та компаній з-під санкцій – ред.), що шкодить європейським союзникам”,- заявив Шинковський вел Сеньк.

Він підкреслив, що завершення проєкту призведе до домінування “Газпрому” та послабить позиції України.

Водночас члени комісії Сейму у закордонних справах ухвалили у п’ятницю резолюцію, в якій закликали Німеччину, а також інші країни ЄС та НАТО, заблокувати будівництво.

“Сейм Польщі, відчуваючи солідарність з нашими східноєвропейськими сусідами, яким загрожує російський експансіонізм, особливо з Україною, закликає ЄС та інші країни-члени, у першу чергу Німеччину, як нашого союзника по НАТО і партнера в ЄС, відмовитися від будь-якої підтримки щодо реалізації проєкту газопроводу Nord Stream 2 і здійснити кроки у напрямку негайного і реального припинення будівництва”, – йдеться у резолюції.

Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау в інтерв’ю виданню Rzeczpospolita зазначив, що завершеннягазопроводу може зміцнити спільні інтереси Німеччини та Росії і становитиме загрозу для миру в Європі.

“Зросте воєнна загроза для України, а також для країн НАТО”,- підкреслив Рау.

Міністр наголосив, що з самого початку намір Росії полягав у руйнуванні єдності Європи. Він додав, що у цю пастку потрапила Німеччина, а зараз потрапляє й адміністрація президента США.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...