Польські "Краби" вже готові бити російських окупантів, - міністр оборони України

Польські самохідні гаубиці "Краб" калібру 155 мм готові до використання Збройними силами України (ЗСУ) на фронті, як і низка іншого озброєння, отриманого від партнерів. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передають Патріоти України.

"Радий повідомити, що до виконання бойових завдань на фронті готові польські САУ "Краб". Після гармат М777 та FH70, САУ Ceasar та М109А3 – це 5-й вид артилерії 155-мм калібру, який нам вдалося залучити", - зазначив міністр.

Резніков уточнив, що Міноборони вже забезпечило постачання ЗСУ понад 150 артилерійських платформ 155-мм калібру. За словами міністра, запаси снарядів цього калібру вже на 10% переважають запаси снарядів великих калібрів радянського типу, які були станом на 24 лютого 2022 року. При цьому ефективність цих снарядів вища, ніж радянських зразків, тому менший розхід.

Одночасно ЗСУ було поставлено понад півсотні гармат інших значних калібрів, а також снарядів до них, які складають понад 75% обсягу, що був на початку повномасштабного російського вторгнення. "Десятки одиниць РСЗВ радянського зразка та десятки тисяч снарядів, сотні мінометів і сотні тисяч пострілів до них укріпили нашу оборону за цей період", - зазначив міністр.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...