Польські перевізники погрожують на два місяці заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною: У чому причина

Якщо навесні цього року в Польщі запроваджували торгівельні обмеження на певні позиції агропродукції з України, а місцеві фермери навіть блокували колії, то наразі своє невдоволення збираються висловити польскі перевізники - вони прогрожують страйком на кордоні між двома країнами, передають Патріоти України.

Як повідомляє «УкрАвтопром», якщо раніше перевізники збиралися влаштувати акцію на одному з пунктів пропуску, то наразі планують протягом двох місяців перекривати усі наявні в’їзди з України. Перші збори учасників вже узгоджені з місцевою владою поблизу пункту пропуску Корчова на 10 ранку 3 листопада.

Зазначається, що причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Польські перевізники вимагають:

  • повернути українським перевізникам дозволи;
  • посилити для іноземних перевізників правила перевезень;
  • неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо фінанси компанії знаходяться не на території ЄС;
  • окрему чергу в Є-черзі для авто на номерах ЄС;
  • окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур;
  • отримати доступ до системи «Шлях».

Тим часом у Міністерстві відновлення України повідомляють про початок тестування камер автоматичної фіксації у найбільшому вантажному пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ» в рамках проєкту єЧерга. Зазначається, що камери допоможуть перевіряти, чи є транспортний засіб в системі єЧерга, та автоматизують процес перетину кордону.

Віце-прем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що обстежуються ще 15 пунктів пропуску на предмет встановлення аналогічних камер.

Зазначається, що процес перетину кордону за допомогою камер автофіксації складатиметься з чотирьох етапів:

  • вантажівка чи автобус під’їжджає до пункту пропуску;
  • камера автоматично зчитує номери транспорного засобу;
  • відбувається автоматична перевірка на наявність авто в єЧерзі;
  • екран сигналізує водію про «зелене світло» на в'їзд в пункт пропуску.

Якщо авто немає в системі, то водій побачить відповідне сповіщення на екрані. Тестування камер триватиме кілька тижнів, після чого вони будуть запущені у повноцінну роботу. На випадок відключень світла та перебоїв з інтернетом вже пропрацьовано питання резервного живлення та доступу до мережі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...