Польський генерал зробив прогноз, як Росія може захопити країни Балтії, та розкритикував дії НАТО

Вальдемар Скшипчак. Фото: Хартія 97.

Поляк розкритикував військових НАТО, які «із завзятістю, гідною кращої справи», відпрацьовують концепції щодо зміцнення Литви, Латвії та Естонії на випадок війни і групують в цьому районі значні сили, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

«Не думаю, що це була продумана операція, - пише Вальдемар Скшипчак. - Сили, вдавлені в цю відносно вузьку область, 180-230 кілометрів оперативної глибини, будуть швидко позбавлені підтримки і розбиті».

«Демонізований американськими та польськими фахівцями Сувалкський перешийок (на кордоні Польщі та Литви - ред.) не має ніякого оперативного і, в кращому випадку, тактичного значення. У разі агресії росіяни не будуть дивитися на політичну карту і обриси кордону між Польщею та Литвою. Вони просто проїдуть через ту територію, яку виберуть», - підкреслює Скшипчак.
Польський військовий стверджує, що ЗС РФ в разі війни в цьому регіоні отримають підтримку: «Додадуться збройні сили Білорусі, які в разі конфлікту стануть частиною контингенту російських військ». І нагадує про те, що сили НАТО в Східній Європі зараз досить скромні. При цьому всі заяви росіян про військову міць своїх західних кордонів Скшипчак вважає блефом. Він нагадує про військовий парад, який Адольф Гітлер провів в 1936 році в Берліні - стягнув туди всі збройні сили країни і назвав цей контингент берлінським гарнізоном.
«Участь в операціях в Сирії та Лівії затратні. Гострий урок для російської армії в азербайджано-вірменському конфлікті спонукає політиків і військових активніше бути присутніми в регіонах російського інтересу і впливу. Військова і економічна експансія в Східній Африці також вимагає зусиль. Таким чином, для Росії, яка стикається зі зростаючими економічними і соціальними проблемами, це все додаткові труднощі», - нагадав екс-глава сухопутних військ Польщі.

І висловив упевненість, що росіяни спокійно вплутуються в конфлікти на інших територіях, так як «знають, що у них західний кордон найбезпечніший з усіх». «Адже цей кордон охороняє неагресивний альянс, яким є НАТО», - пояснює Скшипчак.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...