Политі рясно українською кров'ю: Голова Генштабу пояснив, що в ході розведення військ ЗСУ залишать позиції, котрі відвойовували у окупанта протягом трьох років

Міністр оборони гарантує, що у випадку чогось, сили ООС зможуть швидко повернутись на свої колишні позиції

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що в результаті розведення військ на Донбасі українські військові відійдуть на позиції, які займали у 2016 році. Таку заяву генерал Хомчака зробив під час робочої поїздки в район проведення операції Об'єднаних сил, зазначають Патріоти України.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були в 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил в згаданому районі. Підрозділи ЗСУ і надалі будуть повністю контролювати ситуацію", запевняє головний стратег української армії.

У свою чергу міністр оборони Андрій Загороднюк зазначив, що українські військові відійдуть на відстань, яка в разі порушення домовленостей бойовиками дозволить ЗСУ відразу ж повернутися назад.

"Для цього створені всі передумови, розроблений відповідний план з урахуванням саме такої ситуації", - запевняє перший цивільний голова МО.

Призначенець "Слуги народу" додав, що координати місць розведення є в Мінських угодах, вони були нанесені ще в 2014 році.

Варто пам'ятати, останніми роками ЗСУ крок за кроком відбивали території у "сірій зоні".

Зокрема, у жовтні 2018 року Об’єднані сили провели зачистку від бойовиків одного з населених пунктів Волноваського району. У листопаді того ж року було повернуто під контроль України населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі. Тепер все це багатьом видається марним побратими та родичі загиблих героїв, скалічені та поранені в ході звільнення рідної землі далеко не в захваті від такого замирення, а українці з сірої зони дуже бояться розправи бандитів "руского міра".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...