Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України.

"Саме Росія втягує Грузію у війну в Україні. Росія розпочинає будівництво гігантського військового порту на окупованій нею території Грузії. Продовжуються викрадення, а іноді й убивства громадян Грузії, продовжує окупувати територію", - заявив він.

Натомість помічник держсекретаря США похвалив Тбілісі за "мудре" рішення - уряд Грузії не дозволив РФ провести військові вантажі та товари через свою територію, як того бажала Росія.

"Протягом деякого часу Росія намагалася переправляти військові вантажі або товари, які використовуються у військових цілях для виробництва боєприпасів через територію Грузії. Уряд Грузії прийняв мудре рішення, спробував зупинити це, наскільки це було в його силах, і він зробив хорошу роботу. Тому це саме Росія намагається втягнути Грузію у цю війну", - додав Джим О'Брайєн.

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...

Знищено принаймні два МіГ-31: Розвідка Британії оцінила наслідки останньої атаки на авіабазу "Бельбек" у Криму

субота, 18 травень 2024, 21:25

Ураження військових об'єктів росіян у тимчасово окупованому Севастополі у ніч на 15 травня демонструє загальне погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму. Про це йдеться у звіті міноборони Великої Британії. Зазначається, що вн...