"Помічник Путіна вже в ОП відповідає за взаємодію з Радою?": Богдан відреагував на анонс Козака щодо місцевих виборів в Україні

Андрій Богдан поставив риторичне питання про те, чи нікого не бентежить, що в делегації на вищому рівні не було жодного кадрового дипломата.

Колишній керівник Офісу президента України Андрій Богдан прокоментував результати “нормандської зустрічі” в Берліні. Про це він написав на свій сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

“Вночі не міг заснути, чекав новини з Берліна. Відчував, що знову спробують обдурити. Таки так. Тільки цього разу якось ну дуже тупо це зробили”, – заявив Богдан.

Він назвав повідомлення на сайті ОП “повною єрессю”. У ньому йшлося, що”політичні радники лідерів країн – учасниць нормандського формату підтримали заклик України про вжиття вичерпних заходів щодо продовження стійкого і всеосяжного режиму припинення вогню”.

“Заклик? Як це було – ви зайшли до кімнати і почали закликати перемир’я? Як вони вас підтримали? Оплесками? Може, ви домовленості досягли або документ підписали? Хоча б спільне комюніке, може, є? Нічого немає”, – підкреслив Богдан.

Він поставив риторичне питання про те, чи нікого не бентежить, що в делегації на вищому рівні не було жодного кадрового дипломата. Також колишній глава ОП розкритикував заяву заступника керівника Адміністрації президента Росії Дмитра Козака про те, що Верховна Рада скоректує місцеві вибори в Україні.

“Всім все ок? Тоді дуже перепрошую – а глава української делегації хто у нас? Козак? Він вже в ОП відповідає за взаємодію з Радою? Або він вас відразу публічно “фіксує”, щоб ви не відбрехались в черговий раз? Наступне питання. Як ви тепер, після такої вказівки Козака, в парламенті бачите голосування?”- зазначив Богдан.

Він запитав про те, хто внесе цей проект постанови і з сарказмом припустив, що це може зробити нардеп зі складу делегації або навіть президент.

“Підставляти, так по-крупному. А в день голосування президент буде в Раді? А голоси на це є? А збирати хто буде? Я вже не кажу про те, що немає спільної заяви за результатами переговорів. Немає позиції партнерів. Нічого. Тільки ваш заклик і оплески”, – додав Богдан.

Він нагадав про те, що в Україні парламентсько-президентська республіка і ВР буде “виносити свій вирок цим обіцянкам”. Богдан також закликав народних депутатів “послати цих аферистів дипломатичного жанру подалі за Ростов”.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...