Поміняли імена та дати народження: Російські спортсменки обманом пролізли на міжнародні змагання

Спортсменки з Росії вдалися до ганебного обману, щоб обійти міжнародні санкції та виступити на Панарабських іграх-2023 в Алжирі. Щонайменше семеро спортсменок з країни-агресорки заявилися на змагання як представниці Сирії. Для цього більшості з російських атлеток довелося змінити імена і дати народження, зазначають Патріоти України.

Так, метальниця списа Каріна Полудкіна вказана в заявці як Karina Polud, плавчиня Анастасія Сорокіна "стала сирійкою" Enas Sorkine, а велогонщиця Дар'я Малькова перетворилася на Darie Malko.

Ба більше, у двох російських спортсмено виявилися змінені навіть дати народження. Бадмінтоністка Дар'я Джеджула (вказана як Dasha Dhedhula) "стала молодшою" на чотири роки, а велогонщиця Дар'я Малькова – на рік.

Зазначимо, що Панарабські ігри організовує Союз НОК арабських країн, а тому на цьому турнірі не можна ігнорувати правила зміни громадянства, визначені міжнародними федераціями.

На махінації з боку російських спортсменів у своєму Telegram-каналі відреагував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. "Російські спортсмени намагаються обійти санкції за принципом використання третіх країн і брати участь в міжнародних змаганнях. Наприклад, на Панарабських іграх в Алжирі російських спортсменів заявили як сирійців.

Російська метальниця списа Каріна Полудкіна нібито стала громадянкою Сирії і змінила ім'я на Karina Polud. Плавчиня Анастасія Сорокіна теж перетворилася на сирійку Enas Sorkine, велогонщиця Дар'я Малькова стала Darie Malko, причому водночас помолодшала на рік – замість 2000 року народження у неї на сайті Панарабських Ігор вказано 2001-й рік. Реекспорт комплектувальних через треті країни, а тепер ще й перевтілення спортсменів. Що ж, маємо закривати цю лазівку", – написав Єрмак.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...