Поміняти Кличка на кума кума Путіна або пропагандиста Коломойського: Стало відомо, кого у Зеленського просувають на посаду голови КДМА

Навіть якщо на місцевих виборах "Слуги народу" не зможуть посунути авторитетного серед киян Віталія Кличка, йому уготують роль "англійської королеви", обрізавши повноваження виборного міського голови церемоніальними речами

Обізнані люди стверджують, що киянам варто готуватись до втрати самоврядування свого міста. Адже виконавчу владу і розпорядження бюджетом столиці незабаром опікуватимуться губернатори призначені Зеленським. У партії "Слуга народу" мають дві кандидатури на пост голови Київської міської держадміністрації. Про це йдеться у статті "Києве мій! Як Зеленський збирається посунути Кличка" на Українській правді, зазначають Патріоти України.

За даними УП, перший кандидат – це гендиректор холдингу "1+1 media", власником якого є олігарх Ігор Коломойський, Олександр Ткаченко. Зараз він балотується у Раду за списком "Слуги народу" під №9.

Ткаченко наразі допомагає вести кампанії усім київським мажоритарникам у медійній та смисловій частині. Сам гендиректор "плюсів" запевняє, що не обговорював із Зеленським можливість свого призначення у Київську міську держадміністрацію.

"У нас було багато розмов стосовно того, що мене хвилює, і що мені цікаво. Перше – це гуманітарні питання, друге – це місто. Мені б хотілося бачити місто в кращому стані, ніж воно є зараз. Стосовно КМДА – ми не говорили", – пояснює свою позицію Ткаченко.

Другий кандидат в КМДА – бізнесмен Андрій Холодов, який балотується у парламент за списком "Слуги народу" під №22. Як пояснюють у партії, на президентських виборах він був одним із топів у київському штабі Зе!команди.

Холодов є кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко. Джерела журналістів "Радіо Свобода" називають Холодова "тіньовим бізнесменом", який заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках.

Офіційно кандидат у депутати є бенефіціаром заводу "Ефкон-вікна", який виробляє алюмінієвий профіль та інші будівельні конструкції. "Я б не сказав, що між Холодовим і Ткаченком існує страшний конфлікт. Але обоє регулярно приходять в ОПУ і "продають" свої кандидатури", – підсумовує джерело на Банковій.


ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...