Помітне посилення для ЗСУ: 11 вертольотів Мі-17 вирушили до України з бази в Арізоні (відео)

США передали Збройним силам України ще одну партію гелікоптерів Мі-17. Ще 11 гелікоптерів уже вирушили в Україну з американської військової бази в Арізоні, передають Патріоти України.

Про це повідомили на Twitter-акаунті Міністерства оборони України увечері вівторка, 21 червня. Відомство також показало відео їх транспортування (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Як зазначається, вони допомагатимуть українській армії захищати нашу державу від російських окупантів. "11 гелікоптерів Мі-17 з бази ВПС США Девіс-Монтень в Арізоні вирушили до України. Вони захищатимуть нашу державу від російських терористів", – йдеться у повідомленні.

Перші п'ять Мі-17 передали в Україну у квітні, ще 11 гелікоптерів відправили літаками С-17. Раніше у мережі показали Мі-17, які Сполучені Штати Америки вирішили передати Україні. Сучасну техніку зняли ще до відправлення.

За даними DEFENSE EXPRESS, США продовжують у рамках допомоги передавати озброєння та військову техніку Україні. Зокрема йдеться про Мі-17, які були виготовлені РФ на замовлення США для армії Афганістану, але після захоплення країни талібами знову опинилися в США.

Мі-17 – це багатоцільові військово-транспортні гелікоптери, призначені для десантування, виконання бойових та спеціальних завдань. Це один із наймасовіших гелікоптерів в історії авіації.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...