Помста диктатора: Режим Лукашенка засудив чоловіка переможниці президентських виборів Тихановської до 18 років колонії

Гомельський обласний суд засудив блогера і чоловіка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Сергія Тихановського до 18 років колонії посиленого режиму, повідомляють Патріоти України з посиланням на zerkalo_io

Дослівно: "Тихановського визнали винним за ч.1 ст.293 (Організація масових заворушень), ч.3 ст.130 (Розпалювання соціальної ворожнечі), ч.2 ст.191 (Запобігання роботі ЦВК), ч.1 ст.342 (Організація дій, що грубо порушують громадський порядок). Йому призначили 18 років колонії посиленого режиму".

За даними білоруського слідства Тихановський та його наближені тривалий час займалися підготовкою та організацією масових заворушень у Білорусі.

При цьому він нібито через YouTube-канал та Telegram-канал "закликав до насильства щодо представників влади та правоохоронців".

Стверджується, що своїми висловлюваннями Тихановський "розпалював ворожнечу і ворожнечу у суспільстві за ознаками соціальної власності".

Дружина Тихановського та лідер опозиції Світлана Тихановська вважає рішення білоруського суду помстою "диктатора" Олександра Лукашенка своїм найсильнішим суперникам.

Інші фігуранти "справи Тихановського" також отримали від 14 до 16 років колонії посиленого режиму.


На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...