Помста не забарилася: Після знаменитої дискусії на пресмарафоні президента, ДБР відкрило справу на Бутусова за відео "По російських окупантах вогонь"

Державне бюро розслідувань перевіряє законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке він опублікував у Facebook, де стріляє з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм. Про це задуманий як незалежний орган, котрим керує призначений Зеленським в.о. повідомив у неділю, 28 листопада, зазначають Патріоти України.

"Він супроводжує свій постріл словами: "по окупантах вогонь", - повідомило ДБР.

Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань"

В ДБР заявили, що оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці України і дозволяє представникам держави-агресора РФ посилювати тиск.

"Усі обставини публікації і запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені. В тому числі в порядку статті Кримінального кодексу "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення" і статті "Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни".

Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння", - повідомило Бюро. Розпочало кримінальне провадження.

У відповідь Бутусов заявив, що президент Володимир Зеленский "помстився за свою ганебну пресконференцію".

"Інтереси Зеленского в моїй справі повністю збіглися з інтересами Портнова, Татарова, російської пропаганди та їхньої агентури в Україні. Думаю, що тепер координація дій Офіса президента, силовиків та російського впливу може вважатись доведеною", - написав журналіст.

"Після провалу широко розрекламованого контрнаступу": Україна "гарячково" окопується перед новим наступом РФ, - NYT

середа, 24 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що ЗСУ навряд чи почнуть великий контрнаступ цього року. Як пише The New York Times, дні блискавичних проривів на полях битв в Україні, можливо, минули. Події на фронті складаються в похмуру нову реальність для українців. Судячи з ...

Пошкоджено десятки будинків: Росія завдала ракетного удару по Одесі, постраждала жінка

середа, 24 квітень 2024, 9:48

Російська армія вранці 24 квітня завдала ракетного удару по Одесі, постраждала 43-річна жінка, передають Патріоти України. Пряма мова: "О 7-ій ранку ворог завдав ракетного удару по Одесі. Наразі відомо про одну постраждалу 43-річну жінку. Вона у стані ...