Помста? У Білорусі зник автор фільму про жінок Лукашенка (відео)

У Мінську під час масових протестів зник журналіст Стас Івашевич, який зняв фільм про жінок президента Білорусі Олександра Лукашенка, передають Патріоти України.

Як повідомляється на Telegram-каналі "Проєкт", вже понад 40 годин чоловік не виходить на зв'язок. Івашкевич є відомим білоруським розслідувачем і веде свою авторську програму на каналі "Белсат" (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Колеги журналіста припустили, що підставою для його затримання і вчинення тиску з боку влади міг стати саме фільм про пасії чинного білоруського лідера.

Востаннє Івашкевич виходив на зв'язок увечері 9 серпня. Тоді він сказав, що його затримали і везуть в ізолятор на вулиці Окрестіна. Однак відтоді більше про долю журналіста нічого не відомо. Крім того, адвоката не пустили в ізолятор і не дали жодної інформації про те, де перебуває Івашкевич.

Ось уже півтори доби правозахисники об'їжджають і обдзвонюють усі місця позбавлення волі, але ніякої офіційної інформації їм, як і раніше, не дають. Неофіційно кажуть, нібито проти журналіста відкрили кримінальне провадження.

Показово, що перед виборами президента Білорусі Івашкевича і його колег уже затримували під час підготовки матеріалу про жінок Лукашенка.

"Ми побоюємося, що зараз те затримання може виявитися обтяжувальною обставиною для журналіста. Уже після виходу матеріалу ми помічали зовнішнє спостереження за журналістами його команди", – відзначили соратники розслідувача.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...