Помста за Харків: У російському Бєлгороді заявили про масований нічний наліт, лунали вибухи (відео)

У російському Бєлгороді місцеві мешканці чули вибухи. Влада заявила, що над містом ППО збила безпілотники. Про це у середу, 17 січня, йдеться у Telegram-каналі губернатора Білгородської області В'ячеслава Гладкова та Міноборони РФ .

За словами губернатора Білгородської області В'ячеслава Гладкова, над містом збили щонайменше сім БпЛА.

"Над Білгородом та Білгородським районом спрацювала наша система ППО. За попередніми даними - постраждалих немає. У Білгородському районі є пошкодження у житловому секторі - пошкоджено скління у житловому будинку, покрівля, сталося займання господарської споруди. Пожежний розрахунок та оперативні служби виїхали на місце. Ушкодження уточнюються.", - написав губернатор.

У Міноборони РФ заявили про знищення чотирьох нібито українських безпілотників та ракет.

"Засобами ППО сім ракет і чотири українські безпілотні літальні апарати були знищені над Білгородською областю", - заявили у Мінобороні.

Російські Telegram-канали публікують відео із вибухами в області.

Нагадаємо, внаслідок російських ударів ракетами С-300 з околиці Бєлгорода по Харкову 16 січня постраждали щонайменше 10 житлових будинків, рятувальники розбирають завали.

РФ влучила у проїжджу частину та у житловий триповерховий будинок у Харкові, попередньо, . Про це у вівторок, 16 січня, повідомив Суспільне Харків .

"Серед поранених військових немає, всі цивільні. Влучання по цивільному об'єкту, в якому живуть звичайні жителі Харкова, у центрі, що знову вказує на те, що це терористичний акт, зроблений з метою залякування і знищення населення. Це геноцид. Це будинок старої забудови", - заявив очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

За його словами, пошкоджена також лікарня навпроти будинку, де сталося влучання. У медичному закладі було загоряння двох поверхів. Поранених серед персоналу немає, пацієнтів на момент удару в лікарні не було.

У свою чергу, очільник міста Ігор Терехов підкреслив, що удар по центру Харкова носить виключно терористичний характер.

"Постраждали щонайменше десять житлових будинків, і це тільки за попередньою інформацією. Зранку департамент ЖКГ обстежить периметр сьогоднішнього обстрілу і буде уточнена інформація", - написав мер.

Крім того, стало відомо, що число постраждалих внаслідок удару по місту зросло до 17.

"Двоє жінок перебувають у тяжкому стані, ще 12 людей - у легкому та середньому станах, троє людей від шпиталізації відмовились", - повідомив голова ОВА Синєгубов.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...