Помста за ліквідацію Насралли: Іран запустив понад 500 ракет по Ізраїлю

Іран здійснив масштабну повітряну атаку на Ізраїль. По всій країні лунає повітряна тривога. Про це повідомляє у вівторок, 1 жовтня, The Times of Israel, передають Патріоти України.

Іран випустив по Ізраїлю близько 500 ракет, повідомляє Jerusalem Post. Попередньо, є пряме попадання в будівлю на півночі Тель-Авіва, на вулиці Джорджа Вайса, однак, за даними Міністерства оборони Ізраїлю, інформації про жертви поки немає.

У Тель-Авіві, а також у Дімоні, Набатімі, Горі, Ход-Хашароні, Беер-Шеві та Рішон-Леціоні було зафіксовано кілька інших влучань.

Революційна гвардія Ірану заявила, що напад є відповіддю на вбивство ватажка Хезболли Хасана Насралли, і якщо Ізраїль відповість, він «зазнає сильного удару». Телеканал CNN повідомив, посилаючись на ізраїльське джерело, що Кабінет міністрів Ізраїлю «знаходиться в аварійному бункері».

В Мережі зʼявилися кадри перехоплення повітряних цілей та падіння осколків над Ізраїлем.

«Ми серйозно стежимо за загрозою. Ми просимо громадськість дотримуватися вказівок командування тилу. Вогонь з боку Ірану може бути широкомасштабним», — заявив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

У Білому домі заявили, що президент США Джо Байден скликав зустріч з віце-президенткою Камалою Гарріс та їхніми радниками з питань національної безпеки, щоб обговорити «неминучу атаку Ірану на Ізраїль». Заява Білого дому була опублікована після того, як атака вже почалася, пише The Times of Israel.

Нові підрозділи "чорної піхоти" ЗСУ готуватимуть на узбережжі Чорного моря: Парламент Румунії дозволив відкрити центр підготовки українських морпіхів

вівторок, 1 жовтень 2024, 23:40

Парламент Румунії схвалив пропозицію президента Клауса Йоганніса про створення на території країни навчального центру для підготовки українських морпіхів. Про це повідомляє Agerpres у вівторок, 1 жовтня, передають Патріоти України. Таке рішення підтрим...

Відведення підрозділів вкрай ускладнено: Згурець оцінив ситуацію навколо Вугледара

вівторок, 1 жовтень 2024, 22:55

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що ворог увійшов у західні та східні частини Вугледару, а українська сторона захищає центральну частину містаПро це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передают...