Помста за санкції: Росія заборонила японським рибалкам ловити рибу біля Курильських островів

У межах нового пакета санкцій проти Росії Японія з 17 червня забороняє експорт до РФ вантажних автомобілів, самоскидів, бульдозерів та іншої спецтехніки. Про це сьогодні на пресконференції в Токіо розповів міністр економіки, торгівлі та промисловості Коїті Хагіуда, повідомляє японське видання NHK, передають Патріоти України.

"Ми хотіли б прийняти жорсткі санкції у співпраці з країнами Великої сімки та іншими міжнародними спільнотами", — зокрема, наголосив він.

Як уточнює російське агентство "ТАРС", до списку санкцій внесені промислові роботи, деталі для комплектування та запчастини для верстатів, вимірювальні та випробувальні прилади, помпи, турбіни, обладнання для друку, ткацькі верстати, сталеві резервуари, парогенератори, газові генератори, прискорювачі заряджених частинок, деякі види та ін.

З початку російського вторгнення в Україну Токіо ухвалило кілька пакетів санкцій проти РФ. У персональні списки санкцій входять понад 700 громадян Росії та Білорусі, а також понад 200 компаній і організацій. Серед заборонених до експорту товарів є понад 300 найменувань, зокрема дорогі автомобілі.

Заходи РФ у відповідь

Водночас Москва йде на заходи у відповідь. Так, 9 червня стало відомо про зупинення дії угоди, що дозволяє японцям ловити рибу у водах поблизу спірних південних Курильських островів. Район є багатою промисловою ділянкою минтаю, скумбрії та восьминогів.

Угода про рибальство діє з 1998 року, в межах угоди японські рибальські судна могли працювати на основі отриманих за плату квот.

Сьогодні віцепрем'єр і повпред президента РФ на Далекому Сході Юрій Трутнєв заявив, що таке рішення Росія ухвалила, оскільки Японія відмовляється платити за квоти. Однак у Токіо не сумніваються, що справжньою причиною є саме запровадження антиросійських санкцій.

"Ми зробимо все можливе, щоб захистити безпеку японського рибальства", — сказав головний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...