Понад 12 мільярдів гривень: В Україні арештували активи російського олігарха

З клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора наклали арешт на активи російського олігарха Михайла Фрідмана в "Альфа-банку" на суму понад 12,4 мільярда гривень. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

Арешт активів російського олігарха

За словами генпрокурорки, це цінні папери кіпрських компаній афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках в банку. За даними слідства, російський олігарх та бізнесмени, використовуючи підконтрольні ці компанії та "Альфа-банк" до війни і упродовж збройної агресії Росії проти України, легалізували активи цих компаній на загальну суму 1,1 мільярда гривень.

Надалі вони вивели частину активів з банківської системи в Україні, а на іншу встигли накласти арешт. Це 469 мільйонів гривень з рахунків у "Альфа-банку", які вже готувались до виведення в Росію.

За словами Венедіктової, при цьому для відмиванням коштів не створювали складних схем. Наприклад, оформили удаваний правочин, за яким за космічну суму придбали фірму з копійчаним статутним капіталом.

"Рух коштів у російському напрямку почався за пару тижнів до війни і активізувався з початком повномасштабного вторгнення. Фрідман і підконтрольні йому бізнесмени використали банк та кіпрські компанії, щоб вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів", – зазначила генпрокурорка.

Розслідування проводили детективи Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...