"Понад 200 тисяч, можливо 250": Американський генерал озвучив втрати Росії від початку війни

Втрати Росії у війні проти України вже досягли близько 250 тисяч осіб. Сюди входять як, убиті, так і поранені. Про це заявив високопоставлений американський генерал Марк Міллі в інтерв'ю Foreign Affairs - одному з найвпливовіших зовнішньополітичних видань США, передають Патріоти України.

За його словами, Росія зазнала великих втрат у війні, яку розв'язала в Україні. "Можливо, понад 200 тисяч — можливо, 250 000, велика кількість російських втрат, убитих і поранених", – сказав Марк Міллі.

Американський генерал зазначив, що російський диктатор Володимир Путін за допомогою мобілізації поповнив втрати на фронті.

"Він замінив їх своєю першою частиною мобілізованих резервістів, приблизно 300 000. Отже, в окупованій Росією Україні все ще перебуває близько 200 000 російських військових – погано керованих, погано навчених, погано оснащених, погано забезпечених. Але вони є ", – зазначив генерал.

Нагадаємо, у січні Марк Міллі заявляв, що втрати Росії у війні проти України склали приблизно 188 тисяч осіб вбитими і пораненими. За його словами, у вказану кількість втрат входять як збройні сили РФ, так і група найманців ПВК "Вагнер".

Порівнюючи ці цифри, можна зробити висновок, що за останні три місяці війни втрати Росії різко зросли і склали близько 70 тисяч особового складу.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...