Понад 200 затриманих: По всій Росії відновилися протести проти мобілізації (відео)

У суботу, 24 вересня, у деяких містах Росії люди знову вийшли на протести проти мобілізації на війну в Україні. Поліція затримує протестувальників, деяким із них вручають повістки, інформують Патріоти України.

Як повідомляє правозахисний проєкт ОВД-Инфо, акції протесту проходять у Москві, Іркутську, Хабаровську, Новосибірську, Томську, Читі, Пермі та Улан-Уде.

Станом на 17:21 по всій Росії затримано вже 206 осіб, найбільше затриманих у Новосибірську — 75 осіб. У Москві відомо про 50 затриманих. В Іркутську — не менше 20 затриманих, у Томську — 21.

Як пише The Insider, у Петербурзі силовики влаштували зачистку перед протестами. Рано-вранці 24 вересня вони прийшли з обшуками одразу до 11 активістів. Усіх їх доставили на допити, багатьох затримали на 48 годин. Формальна причина затримання — справа про «телефонний тероризм».

Російські правозахисні центри та опозиційні ЗМІ публікують відео затримань 24 вересня. Деяких людей затримують з особливою жорстокістю.

Як повідомляє ОВД-Инфо, деяким затриманим чоловікам вручили повістки у військкомат. Так, в Іркутську повістки отримали троє затриманих в ОП № 5 та ще троє — в ОП № 6.

Загалом, за даними проєкту, з 21 вересня на акціях протесту проти мобілізації затримали 1375 людей у 43 містах РФ.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...