Понад 42 тисячі загиблих: Аваков опублікував засекречені дані про втрати Росії в Україні

Беручи до уваги, що на кожного вбитого за статистикою припадає приблизно три-чотири поранені, значна частина з котрих потребує тривалого лікування, чи зовсім не зможе більше взяти до рук зброї, українці вибили більше 125 000 вояків армії путіна

В Україні отримали засекречені дані російського Генштабу щодо кількості загиблих окупантів та найманців на війні. Станом на 28 травня ця цифра становить 42 715 осіб. Про це повідомив екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України.

"Розвідінсайд. Нові дані про втрати російських військ в Україні. Нам вдалося знову отримати внутрішню штабну інформацію Росії на ранок 28.05.2022 р.", - пише Аваков.

За його словами, більш ніж за три місяці війни наші захисники ліквідували 33 812 членів особового складу армії РФ та 8 903 найманці з приватних військових компаній. Таким чином, загальні втрати загарбника вже становлять 42 715 осіб.

При цьому помітно знизилася кількість загиблих найманців. Це може свідчити про те, що ПВК перестали підписувати контракти з Кремлем та відправляти своїх військових до України.

"Зазначу, що порівняно з майже місяць тому отриманим ворожим зведенням, динаміка смертей серед ПВК сповільнилася - було 7869 втрат на 30 квітня, а на сьогодні 8903. Найімовірніше різко скоротилася кількість найманців, що беруть участь у боях. Бажаючих все менше. І це добре", – констатував Аваков.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...