Попався: СБУ спіймала особистого інформатора Стрєлкова-Гіркіна - йому світить 12 років за ґратами

Зловмисників, які збирали дані про українських захисників, затримали на Донбасі. Один з них добровільно працював із терористом Ігорем Стрєлковим. Про це розповіли у Службі безпеки України. Там завершили досудові розслідування щодо російських агентів, передають Патріоти України.

СБУ вже передала до суду матеріали кримінальних проваджень. Зловмисники збирали інформацію про переміщення підрозділів Сил оборони на Сході.

Зловили на гарячому

Агентів Кремля затримали під час спецоперації СБУ у Донецькій області. Один із чоловіків був особистим інформатором "міністра оборони днр" Стрєлкова-Гіркіна. Терориста він знайшов вже після 24 лютого через заборонену соцмережу "Однокласники".

Зловмисник запропонував окупанту "допомогу". Зокрема, за вказівками Стрєлкова збирав у Слов'янську інформацію про місця тимчасового базування і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ. Також затриманий передавав росіянам локації місцевих держустанов та об'єктів критичної інфраструктури.

Встановлено, що передачу закритих відомостей ворожий агент здійснював з власного акаунта у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої місцевості, – розповіли в СБУ. Працівникам СБУ вдалося вчасно затримати чоловіка. Під час цього він якраз намагався надіслати агресору оборонну інформацію.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...