​Попереду більше відкриттів та скандалів? Конгрес США в ході розслідування імпічменту Трампу запросив у Білого дому документи щодо України

Демократи в Конгресі США запросили у Білого дому документи щодо України в рамках розслідування імпічменту 45 президента США. Конгресмени зобов’язали адміністрацію Трампа надати документи в термін до 18 жовтня. Про це повідомляється на сайті комітету Палати представників, зазначають Патріоти України.

Представники комітетів підкреслили, що Трамп збрехав, коли заявив журналістам, що «завжди співпрацює» з Конгресом. Демократи-глави трьох комітетів Палати представників із закордонних справ, з розвідки і з нагляду направили відповідний лист на ім'я виконувача обов’язків глави апарату Білого дому Міка Малвені.

«Ми глибоко розчаровані тим, що президент Трамп поставив нас і всю країну в таке становище, але його дії не залишають нам іншого вибору, окрім як відправити запит», – йдеться в їх спільній заяві.
Конгресмени зобов’язали адміністрацію Трампа надати документи в термін до 18 жовтня.
Також представники комітетів підкреслили, що Трамп збрехав, коли заявив журналістам, що «завжди співпрацює» з Конгресом.
«Заява президента Трампа є завідомо неправдивою. Білий дім відмовляється співпрацювати або відповідати на численні запити наших комітетів надати документи на добровільній основі», — йдеться в пресрелізі.
Перед цим конгресмени направили аналогічний запит на адресу віце-президента США Майка Пенса.
Нагадаємо, Трамп закликав Палату представників провести голосування щодо імпічменту.
Також спікер Палати представників США Ненсі Пелосі вважає, що до скандалу з телефонною розмовою Трампа і Зеленського причетна Росія.
Як відомо, 27 вересня Палата представників Конгресу США проголосувала за резолюцію про розслідування імпічменту президента Дональда Трампа.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...