Попереду головна інтрига: Парубій підписав проголосований Радою закон, який передбачає процедуру імпічменту президента

Вся увага тепер прикута до президента Зеленського. - Чи підпише доленосний закон, прийняття котрого обіцяв першочергово лобіювати у передвиборчих перегонах, чи заявить, що він "неправильний"

Спікер парламенту Андрій Парубій підписав закон про тимчасові слідчі комісії, який передбачає імпічмент президента. Про це Парубій написав у Twitter, зазначають Патріоти України.

«Сьогодні підписав Закон України №1098 “Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України” і передав його на підпис президенту України», – повідомив спікер ВР.

Як повідомлялося раніше, нардепи підтримали законопроект про тимчасові слідчі комісії, в якому прописана процедура імпічменту голови держави.

Згідно з документом, спеціальна слідча комісія є парламентським органом, що утворений в складі нардепів, спеціального прокурора і спеціальних слідчих. Його завдання полягає в проведенні розслідування обставин вчинення президентом державної зради або іншого злочину, викладених у підписаному парламентаріями поданні про ініціювання імпічменту.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...