Попереду ще кілька важких днів: У ЗСУ назвали цілі, які окупанти планують захопити до так званих виборів президента РФ

Російські окупанти визначили собі цілі для захоплення до так званих президентських виборів в Росії, котрі заплановані на 15-17 березня, зазначають Патріоти України. Втім, Сили оборони не дають їхнім бажанням здійснитися. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій.

"Якщо трохи відходити від певних шаблонів, то можу виділити події на Оріхівському напрямку, на якому хоч і порівняно менше штурмових дій з боку противника - п'ять за сьогодні, але в його географії з'явилася нова точка спроб ворожого наступу - це так званий Времіївський виступ, де росіяни проводять штурми в пішому порядку, починаючи з ночі", - розповів він.

За словами речника, Времіївський виступ виступ приблизно на межі Донецької і Запорізької областей, де раніше була порівняно спокійна обстановка.

"А зараз видно, що це ще одна точка, куди противник намагається спрямувати свій наступ. Ймовірно, через те, що наближаються президентські вибори в Росії і окупаційним військам потрібно показувати якийсь результат і їм явно є принциповим спробувати відбити у нас ті території, які були деокуповані, визволені українською армією під час нашої наступальної кампанії минулого року", - повідомив він.

Лиховій додав, що йдеться про села Урожайне, Старомайорське - і сьогодні саме на цьому напрямку ворог атакує.

Речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку сказав, що окупанти продовжують створювати певний тиск в районі Роботиного - на Роботинському виступі.

"Ми маємо певну розвідувальну інформацію, що там було особливе бажання московитів захопити цей виступ до президентських виборів або навіть раніше. Було кілька спроб масованих штурмів ще починаючи з середини лютого, на минулому тижні і на цьому тижні було збільшення тиску і штурмових дій, але все це ні до чого не призвело", - сказав він.

Лиховій заявив, що Роботине залишається під контролем ЗСУ і противник там продовжує атакувальні дії вже більше за інерцією і "промацує" лінію фронту.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...