Попереду складні часи: Через російські обстріли кияни можуть залишитися без тепла на всю зиму, - Кличко

Через російські обстріли української інфраструктури Київ може залишитися без теплопостачання до весни. Адже якщо опалення буде відключено на 24 години за 5 градусів морозу, доведеться зливати воду із систем опалення. У зв'язку із чим до весни подати воду буде дуже складно. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час Київського безпекового форуму, виступаючи на панелі "Безпека людей: як пережити зиму?". Він пояснив: воду ж зливати доведеться, щоб залишити цілими системи життєзабезпечення, передають Патріоти України.

"Якщо протягом 24 годин при температурі мінус 5 не буде опалення та води, нам потрібно буде зливати системи опалення – тому що це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення. Ми будемо змушені зливати воду. Це означає, що до весни подати воду буде дуже складно . І до початку весни будуть складні виклики", – розповів мер.

При цьому він закликав мешканців міста підготуватися до найгіршого розвитку подій. Аж до переїзду. "Я просив би кожного з киян поговорити з близькими, знайомими, де у когось є будинок, щоб у разі критичної ситуації у вас були опалення та вода", – підсумував Кличко. Водночас існують способи збереження тепла у квартирах навіть при відключенні опалення. Для цього потрібно:

  • прибрати щілини у вікнах та дверях – адже вікна навіть без щілин є головним джерелом тепловтрат;
  • утеплити поверхні – на підлогу постелити килим, а за можливості розвісити килими на стінах;
  • гріти лише обмежений простір – обрати одну кімнату, в якій будуть жити всі;
  • зігріватися самим – за допомогою термобілизни, одягу шарами тощо.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...