Попередження державі-агресору з її "Кавказ-2020": Новітні бойові ракети України "Нептун" та "Вільха" залучать до навчань "Об’єднані зусилля-2020"

ЗСУ відпрацьовуватиме сценарії раптового вторгнення на узбережжя України російських десантів під прикриттям російських ВМС та ВПС, відповідно з силами сконцентрованими державою-агресором на "Кавказі-2020"

У другій половині вересня на всіх військових полігонах України, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів відбудуться стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля 2020». У навчаннях, які пройдуть під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, візьмуть участь близько 12 тисяч військовослужбовців, з них до 8 тисяч – безпосередньо на полігонах під час практичної фази, повідомляють Патріоти України.

До маневрів вперше залучено новітні ракетні комплекси РК-360МЦ «Нептун» та «Вільха», а також знамениті ударні безпілотники Bayraktar TB2. Всього планується залучити до 50 одиниць артилерійських систем, близько 80 танків та 450 бойових броньованих машин, а також бойові кораблі, армійську авіацію та повітряні сили.

Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності України Наказом Міністерства оборони України на озброєння ЗСУ прийнято береговий ракетний комплекс РК-360МЦ «Нептун» і зараз комплекс вже відпрацьовуватиме покладені на нього завдання, а не в рамках випробувань.

Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року Фото: Генеральний штаб ЗСУ

РК-360 МЦ – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіелектронній протидії противника.

Пуск ракетного комплексу «Вільха-М» Стопкадр з відео Військового телебачення України

Ракетний комплекс «Вільха» прийнятий на озброєння ЗСУ у 2018 році, її серійне виробництво було розпочато наприкінці 2018-го року. Зараз відбувається випробування модернізованих версій ракети «Вільха-М», «Вільха-М1» та «Вільха-М2».

У перспективі ракета Р-224М2 «Вільха-М2» зможе досягати дальності у 141 км та 202 км з новим видом палива, при збережені бойової частини вагою 170 кг.

24 липня 2019 року в рамках чергового етапу заводських випробувань високоточної системи залпового вогню «Вільха-М», пуски здійснювалися штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади.

Тепер же в рамках «Об’єднані зусилля – 2020» ракетний комплекс «Вільха» разом з РК-360МЦ «Нептун», розробки КБ «ЛУЧ», будуть відпрацьовувати завдання покладені на Збройні Сили України.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...