Попередження Заходу не спрацювали: Китай закликає до поглиблення торгових зв'язків з Росією

Китай закликав до збільшення транскордонного зв’язку з Росією, поглиблення взаємної торгівлі та інвестиційної співпраці, пише Reuters, передають Патріоти України.

19 вересня російський міністр економічного розвитку провів "поглиблені" дискусії щодо економічної співпраці з міністром торгівлі Китаю в Пекіні.

Міністр торгівлі Китаю Ван Веньтао під час переговорів у Пекіні заявив, що китайсько-російське економічне та торговельне співробітництво продовжує поглиблюватися та стає більш "твердим" під "стратегічним керівництвом" глав двох держав.

Ця зустріч збіглася у часі з поїздкою високопоставленого дипломата Китаю Ван І до Москви для стратегічних переговорів, які призвели до підтвердження візиту російського президента Володимира Путіна до Пекіна наступного місяця.

Того ж дня міністри Великої сімки повторили свій заклик "припинити будь-яку допомогу Росії в агресивній війні, інакше це призведе до серйозних витрат".

Торгівля між Китаєм та РФ - останні новини

Reuters зазначає, що, згідно з останніми даними китайської митниці, у серпні китайський імпорт російських товарів зріс на 3% (порівняно з минулим роком) до 11,5 мільярда доларів, хоча в липні спостерігалося падіння на 8%.

Країни також оголошували про наміри посилювати співпрацю. Минулого тижня російська United Oil- and Gas-Chemical Co. і китайська Xuan Yuan Industrial Development домовилися побудувати перевантажувальний нафтовий комплекс біля залізничного мосту, що з’єднує російське місто Нижньоленінське з китайським Тунцзяном.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...