Поправка від Білого дому: "На будь-який перетин кордону України силами Росії буде "жорстка відповідь", - Джен Псакі

У Білому домі заявляють, що будь-який перетин кордону України військовими Росії розцінюватимуть як нове вторгнення, на яке буде «жорстка відповідь». Таким чином відкоригувавши трактовку заяви Байдена про різномасштабну реакцію Заходу в залежності від масштабу вторгнення, зазначають Патріоти України.

«Президент Байден чітко сказав президентові Росії: якщо якісь російські військові сили перейдуть через український кордон, це буде розцінюватися як нове вторгнення, і на нього буде швидка, жорстка і єдина відповідь США і наших союзників. Президент Байден також знає зі значного досвіду, що у росіян є широкий набір сценаріїв агресії, який, крім військових дій, включає кібератаки і воєнізовану тактику. І він підтвердив, що ці акти російської агресії будуть зустрінуті рішучою, взаємною і єдиною відповіддю», – заявила 19 січня речниця Білого дому Джен Псакі.

Напередодні в Білому домі заявили, що Росія в будь-який момент може почати наступ на Україну. Водночас США сподіваються, що президент Росії Володимир Путін обере дипломатію, а не подальше протистояння.

Президент США Джо Байден заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...