Попросила Шмигаля: Генпрокурор Венедіктова переїхала з родиною в резиденцію президента в Пуща-Водицю, - ЗМІ

Кабінет міністрів випустив постанову про можливості проживання у державній резиденції в Пуща-Водиці не тільки трьом першим особам держави.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова ще в червні 2020 роки переїхала з сім'єю жити в резиденцію президента України в Пущі-Водиці. Про це сказано в матеріалі Володимира Бойка в виданні Naspravdi.Today, передають Патріоти України.

За словами автора, про нове житло вона домовилася з директором Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами Євгеном Єгоровим. Шестикімнатна резиденція загальною площею 675,1 кв.м. розташована за адресою: 04114, г. Киев, ул. Вишгородська, 85.

Однак користуватися нею, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 №18 можуть тільки три людини – президент України, голова Верховної Ради України та прем'єр-міністр України. Тоді, як стверджує видання, Венедиктова звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати постанову Кабміну, яка дозволяла б їй офіційно жити в державній резиденції.

За даними журналіста, 19 червня 2020 Кабмін ухвалив Постанову №506 "Про внесення змін до пункту 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 №18", доповнивши цей пункт реченням такого змісту: "Ці будинки можуть використовуватися в порядку, визначеному суб'єктом управління, в період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів та перебування або відпочинку таких осіб".

Як стверджує видання, тексту цієї постанови на сайті Кабінету Міністрів, Верховної Ради або в базах нормативно-правових актів немає, оскільки вона захищена грифом "для службового користування". Однак автору матеріалу його вдалося дістати.

Крім того, в матеріалі стверджується, що Венедіктова в липні підписала з Єгоровим договір про оренду державної резиденції, в якій вона вже проживала, а потім перезаключила його в серпні.

За проживання в резиденції президента Венедіктова зобов'язалася платити 63 990,00 грн. щомісяця. У той час як на утримання цієї резиденції, за твердженням автора публікації, з державного бюджету в кошторисі передбачено суму 163 416,66 грн. щомісяця.

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...