Попри плани із закупівлі ТКБМ "Дозор-Б" для ЗСУ: В Україну продовжують постачати польські ББМ Oncilla (фото)

​Наразі є підтвердження постачання в Україну за останні кілька місяців щонайменше восьми бронемашин.

ББМ Oncilla на порівняльних випробуваннях в ДНДІ. Фото: defence-ua.com.

За даними ресурсу Great Export Import, що відстежує імпортно-експортні операції, польський виробник Mista Sp. z o.o. за 2020-2021 роки поставив в Україну щонайменше вісім машинокомплектів ББМ Oncilla 4Х4 L2014-UD, інформують Патріоти України.

Сім з них було відвантажені українській приватній компанії "Науково-виробнича компанія "ВК Система" (більш відома як виробник санітарних МТ-ЛБ-С для ЗСУ) у грудні 2020 року, а ще один комплект у січні поточного. Також відомо про придбання Міноборони України певної кількості польських бронемашин у 2019 році.

Нагадаємо, раніше була оприлюднена інформація про плани закупівлі на потреби Збройних сил 24 одиниць ББМ Oncilla, проте "засвітилися" лише дві машини (під час урочистої передачі військової техніки ЗСУ 23 серпня 2020 року). Подальші плани з придбання польських бронемашин зостаються незрозумілими (хоч, як бачимо, постачання в Україну нових комплектів продовжуються). Адже, якщо в минулі роки (2018-2019) здебільше говорили про закриття вітчизняного проекту "Дозор-Б" (ліцензійною копією якого власне і є Oncilla 4Х4) і українські машини не закупали, то 3 липня минулого року Наказом Міноборони № 245 український ТКБМ був прийнятий на озброєння ЗСУ.

Дещо пізніше, стало відомо про проведення в рамках ДКР "Турнір" оновлення харківської ББМ (зокрема передбачалося доробити машину для здолання водних перешкод) й після проведення відповідних кваліфікаційних випробувань, намірах запустити її у серійне виробництво.

Джерело: Defense Express

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...