"Попри всю прагматичність (умовний комфортний "холодильник" там зазвичай перемагає "телевізор"), приниження від Росії Європа не терпітиме", - Голобуцький

"Віктор Орбан в суботу видав шокуючий перл, котрий навіть кремлівські пропагандисти не знають, як коментувати, тому тільки цитують: "Орбан виступив проти "вимішування" європейської і неєвропейських рас, "ми не вимішана раса ... і ми не хочемо ставати мішаною расою", "країни, де європейці і неєвропейці вимішані, більше не є націями", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Опустимо неєвропейське походження зауральських мігрантів-угринів. Для нас важливе інше: Орбан - легітимний прем'єр. Це не Ле Пен, що програла вибори і чия партія не лідер рейтингів. Орбан і його партія вчергове підтвердили свою легітимність буквально кілька місяців тому - саме отаким їм виборці і довірили країну, угорців саме така влада влаштовує.

Саме на цьому і мають концентруватись європейські лідери. І, мабуть, все ж замислитись над доцільністю європейських перспектив Угорщини загалом.
До речі, європейська преса так само, фактично, утрималась від коментування цієї заяви Орбана - обмежились цитатами, як максимум - коментарями політичних суперників Орбана. Але кожне ЗМІ в обов'язковому порядку після цитати вказало, що "Орбан - близький друг Путіна", "Орбан - найближчий союзник Путіна" тощо.
Тобто, по факту європейська преса мовчки констатувала: Путін - такий самий, думає так само. Росія також є отакою - нетерпимою і вкрай шовіністичною.
Для нас ці висновки корисні. Бо це зменшує ймовірність досягнення домовленостей "ЄС-Москва" не в наших інтересах - бо хто ж опуститься до угод з очевидними і визнаними шовіністами?
Плюс на нашу користь працює теперішнє позиціонування Європи. Кремль вже відкрито знущається з європейців, котрі мерзнутимуть взимку і не матимуть гарячої води помитись. На що Європа обрала "перетерпіти і замінити постачальника". Тобто, Європа обрала імідж героя, що страждає, але не схиляється перед агресивним шовіністом. Бо попри всю прагматичність (умовний комфортний "холодильник" там зазвичай перемагає "телевізор"), приниження від Росії Європа не терпітиме. Не ті вагові категорії.
Отже, це також зменшує ймовірність здачі наших інтересів в домовленостях за нашою спиною. Підсумок: маємо привід подякувати Орбану".

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...