Популярний у росЗМІ персонаж: У Польщі хочуть позбавити імунітету депутата, який вимагав зупинити "українізацію" країни

Профільна комісія польського Сейму підтримала рішення позбавити імунітету депутата монархічної політичної партії "Конфедерація польської корони" Гжегожа Брауна. Про це пише Wrpost, передають Патріоти України.

Позбавити депутата недоторканності вимагав глава поліції. Комісія розглянула десять клопотань, які стосувалися неодноразових відмов Брауна від дотримання правил, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу - депутат відмовлявся носити маску в громадських місцях.

Одна із заяв також стосувалася порушення правил дорожнього руху під час публічних зборів у Варшаві в жовтні 2021 року. Після таємного голосування Брауну повідомили про позитивну думку щодо клопотань про зняття з нього недоторканності.

Нагадаємо, що раніше Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій засудив Росію і закликав ЄС разом з країнами НАТО надати підтримку Україні на тлі російського вторгнення. Варто відзначити, що проти цієї резолюції проголосував тільки Гжегож Браун.

Також на питання, чи є Володимир Путін злочинцем, депутат відповів, що "не поспішає з ярликами і епітетами". "Якщо ми тут, у Польщі, оголосимо всіх навколо нас військовими злочинцями і кожен день тричі на день перед їжею будемо повторювати, хто вбивця, ми можемо ускладнити пану Зеленському ведення переговорів", - сказав він.

Раніше Конфедерація Польської Корони представила брошуру "Зупинити українізацію Польщі". Крім того, Браун є частим героєм матеріалів в російських ЗМІ.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...