"Пора переглянути деякі рішення": Ексзаступник генсека НАТО назвав ракети, які можуть захистити Україну від ударів РФ по критичній інфраструктурі

Тактичні балістичні ракети ATACMS здатні допомогти Силам оборони України суттєво обмежити здатність ЗС РФ обстрілювати критично важливу інфраструктуру. США варто переглянути своє ставлення до поставок ЗСУ деяких видів озброєнь, передають Патріоти України.

Таку думку висловив колишній заступник генсека НАТО, експосол США в Росії Александер Вершбоу у коментарі Укрінформу". Він пояснив: використовуючи ATACMS, захисники України могли б вражати вогневі засоби окупантів, які обстрілюють територію країни.

"Думаю, зараз настав час для США переглянути деякі рішення щодо надання Україні певних видів озброєння, які могли б звузити можливості Росії використовувати території, близькі до лінії розмежування, у тому числі Крим, для ударів по інфраструктурі без побоювань отримати відповідь", – висловив свою позицію дипломат.

Він наголосив на важливості того, щоб Україна зберегла свою ініціативу на полі бою. Захід може допомогти цьому, а також продовжувати санкційний тиск на країну-агресорку.

Вершбоу вважає, що паузи в бойових діях узимку дозволити не можна. "Підтримка військового тиску [на Росію] з перемогою як чіткою метою не може бути чимось розпливчастим. Метою має стати перемога України", – сказав колишній заступник генсека НАТО.

На його думку, Сполучені Штати та інші країни паралельно розглядають нові санкції проти РФ на фоні її атак на цивільну інфраструктуру України.

Нагадаємо: ракетами ATACMS класу "земля – земля" можна стріляти з мобільних пускових установок HIMARS, вражаючи цілі на відстані 300 кілометрів (у звичайних снарядів до HIMARS дальність 80 кілометрів). Боєголовка у ATACMS важить 170 кілограмів.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...