Порадив брати приклад із Канади: Український посол натякнув, що Швейцарія могла б ретельніше шукати активи росіян

Було б корисно, якби Швейцарія могла переглянути свої закони, щоб розширити можливості знаходження захованих у швейцарських банках активів російських олігархів, які потрапили під санкції. Справа в тому, що багато рахунків зареєстровані під різними іменами. Про це розповів надзвичайний та повноважний посол України у Швейцарії Артем Рибченко в інтерв'ю Вlue News, передають Патріоти України.

"Ми знаємо, що багато рахунків ведуться під різними іменами, але неясно, звідки спочатку взялися гроші. Тут потрібні кращі швейцарські закони, щоб з'ясувати, кому насправді належать ці активи. Це важливо", – сказав він.

Рибченко взяв для прикладу Канаду. Країна почала блокувати гроші російських олігархів та спрямовувати їх в Україну. "Я думаю, це правильно, тому що зрештою Україна та її партнери мають фінансувати реконструкцію. Можливо, інші демократичні країни могли б зробити те саме", – зазначив Рибченко.

Він вказав, що разом зі Швейцарією готується конференція з відновлення України, яка відбудеться у Лугано 4 та 5 липня. За словами посла, Швейцарія також має ще більше посилити свої санкції проти країни-терориста.

"Такі платформи, як конференція в Лугано, звичайно, дуже корисні. Це одна з перших великих конференцій, присвячених виключно Україні. Звичайно, Швейцарія також має ще більше посилити свої санкції проти Росії, щоб повністю припинити вести справи з Росією. Тому що ці податки потрапляють не на російське населення, а на армію – і таким чином вбивають моїх співвітчизників. Швейцарське ноу-хау допомогло б нам і в деяких галузях реконструкції, наприклад, розмінування", – підсумував Рибченко.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...