Поразка під Лиманом підриває здатність Росії поповнювати запаси і переміщувати війська вздовж усієї лінії фронту. Україна здатна досягти ключових військових цілей до зими, - Пентагон

Селест Волландер

Україна здатна досягти низки ключових військових цілей, а також укріпити свої позиції у боротьбі з країною-окупантом напередодні зими. Про це заявила Селест Волландер, яка курирує в Пентагоні питання міжнародної безпеки, повідомляє Reuters.

Вона звернула увагу на нещодавні зусилля, яких вживає Україна в Херсонській області, та успіхи ЗСУ у Харківській та Донецькій областях.

"Україна, схоже, зараз перебуває на шляху до досягнення всіх трьох цілей. Мета України - відтіснити російський плацдарм на західному березі Дніпра на Херсонщині", - зазначила чиновниця.

За її словами, це буде "великою поразкою Росії", оскільки стане ще більшою перешкодою на шляху амбіцій Кремля щодо захоплення Одеси.

"Це стає набагато складніше, і це дає Україні набагато кращу оборонну позицію для того, щоб перечекати ймовірний затишок найактивніших бойових дій протягом зими", - зазначає Волландер.

Просування на півдні відображає тактику, яка принесла Києву великі успіхи з початку вересня на сході України, де українські сили швидко захопили територію, відрізавши численніші російські сили від джерел постачання, змусивши їх відступити.

Звільнення Україною Лимана минулої п'ятниці "суттєво вплине на здатність Росії... поповнювати запаси і переміщувати війська вздовж усієї... лінії фронту", вважає Волландер.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...